3 november Natuurwerkdag!

Natuurwerkdag 2018
Gaat u ook buiten aan de slag?
Op zaterdag 3 november a.s. vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats.

In Drenthe gaan jong en oud op zo´n 70 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Een recordaantal voor onze provincie! Door te snoeien, jonge bomen en struiken te verwijderen en op te schonen helpen de deelnemers aan het behoud van het Drentse (cultuur)landschap. De Natuurwerkdag is nuttig, gezond en bovenal heel gezellig. Landschapsbeheer Drenthe nodigt u van harte uit om ook mee te doen.

In de gemeente Midden-Drenthe wordt op acht locaties gewerkt. Namelijk in het Kyllotsbos in Smilde, bij het Vennegien in Spier, op het Mantingerzand in Nieuw-Balinge, in Beilen, op ’t Witte Zand in Hooghalen, bij de Noesten in Westerbork, bij de Dierenweide in Beilen en bij de Groene Stap in Bovensmilde. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Voor de werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over de locaties kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl.

Het landschap kan niet zonder u
Al het werk dat wordt verzet op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Samen aan het werk voor de jeneverbes, de ringslang of de karakteristieke bomen en struiken. Zorg voor landschap en natuur zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke landschap.

De Natuurwerkdag is uitgegroeid tot de grootste én gezelligste vrijwilligersactie in het groen. Deelnemers aan de Natuurwerkdag raken besmet met het groene virus en doen elk jaar weer mee.

Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij u in de buurt en om u direct aan te melden.
De Natuurwerkdag in de gemeente Midden-Drenthe wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële
bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe.
Partners van de Natuurwerkdag zijn Stichting Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten,
Staatsbosbeheer en IVN.

Aanbevolen artikelen