7e editie Diabetes Classic

Bedankt zeggen de Sugarkids van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN). Zij ontvingen bijna 1500,- en schrijven dat dit geld gebruikt gaat worden voor een sport- en spelkamp voor kinderen met diabetes en hun ouders: Diabetes heb je nooit alleen.

Bedankt voor de cheque van bijna 10.000,- zei prof. dr. Eelco de Koning namens de Bontiusstichting. Hij doet onderzoek naar genezing van de Diabetes Type 1 (kinderdiabetes) en meldt dat er zulke goede resultaten zijn geboekt, dat extra mensen zijn aangenomen om het onderzoek te versnellen. Dank, zeggen de twee jonge ambitieuze sporters en hun ouders die een financiële ondersteuning ontvangen. En op hun beurt zegt de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport u dank voor uw sponsoring en het meefietsen met de Diabetes Classic in 2018 waardoor de Stichting deze donaties konden doen.

Een nieuwe editie van de Classic is, dat mag blijken, alleszins de moeite waard. De doelen blijven onveranderd. In het eerste overleg van het nieuwe jaar heeft de versterkte werkgroep die de Diabetes Classic organiseert, vastgesteld dat de tocht dit jaar wordt gereden op zondag 19 mei.

Als elk jaar zijn er nieuwe routes. Tijdens de Classic kunt u weer deelnemen aan de familietocht, twee afstanden tijdens de toertochten op de weg of drie verschillende MTB-tochten. We hopen dat u de dag noteert, want “warmte, bewolking, regen of wind, we fietsen tot het team van professor De Koning een oplossing voor kinderdiabetes vindt”.

Aanbevolen artikelen