Bijeenkomst windmolens en zonneparken

Windmolens en zonneparken in uw achtertuin?
Ja? Nee? Praat en denk met ons mee!

Welke plekken in de gemeente vindt u geschikt of juist minder geschikt voor een zonnepark? Is er ruimte voor windmolens in Midden-Drenthe? En onder welke voorwaarden vindt u dat een zonnepark of windmolen gerealiseerd mag worden? Graag horen wij uw mening!

Op 15, 16 en 23 april aanstaande organiseert de gemeente daarom bijeenkomsten in Smilde, Westerbork en Beilen.

Bijeenkomsten
In de bijeenkomsten laten wij u de urgentie van duurzame energieopwekking en de betekenis daarvan voor Midden-Drenthe zien. Daarnaast willen we

Samen met u komen tot zogenaamde ‘zoekgebieden’. Dit zijn gebieden waar zonneparken en /of windmolens mogelijk kunnen worden geplaatst in onze gemeente. Ook horen we graag van u welke wensen u heeft als het gaat om de inrichting van de omgeving van een park/windmolen en de manier waarop u zou kunnen profiteren van de opbrengsten.

Wat we doen met uw mening
Alle informatie die wij op de avonden verzamelen, verwerken we in een beleidsplan voor zon- en windenergie. Dit beleidsplan voor zon- en windenergie maakt onderdeel uit van de nieuwe Duurzaamheidsvisie waar de gemeente op dit moment aan werkt.

Wanneer en waar?
Graag gaan wij op de volgende data en plekken met u in gesprek:

  • 15 april: Smilde, Het Kompas (Veenhoopsweg 12-B)
  • 16 april: Beilen, Gemeentehuis Beilen (Raadhuisplein 1)
  • 23 april: Westerbork, zalencentrum Meursinge. (Hoofdstraat 48)Alle avonden starten om 19:30 en duren tot ongeveer 21:30 uur.

Aanmelden
Wilt u meepraten? Laat het ons weten via www.middendrenthe.nl/windenzon

Aanbevolen artikelen