Busreis naar de Kunsthalle in Emden

Vanaf zondag 19 november vertonen het Drents Museum in Assen (Nederland) en de Kunsthalle Emden samen de uitgebreide internationale tentoonstelling “The American Dream”. De show wordt gepresenteerd in twee delen parallel op twee plaatsen over de D-NL grens. De dubbele tentoonstelling in Assen en Emden geeft een overzicht van het Amerikaanse realisme van 1945 tot heden, met inbegrip van werken van Edward Hopper, Andy Warhol, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. De twee musea werken samen met grote Amerikaanse musea en particuliere collecties.

Na de inleidende lezing van Margareth Breukink in de bibliotheek Smilde willen Cras en Bibliotheek Smilde u graag de mogelijkheid geven om de tentoonstelling in Emden te bezoeken.

 

Wij organiseren hiervoor een busreis op zaterdag 6 januari 2018

  • De kosten voor de busreis zijn: € 40,00 per persoon
  • Overige kosten: entree museum € 9,00 per persoon
  • Eten/drinken
  • Inleiding

De tentoonstelling De American Dream geeft een breed overzicht van de stromingen van het Amerikaanse realisme. De grensoverschrijdende tentoonstelling, met een totaal van meer dan 200 werken in twee musea, biedt een fascinerend inzicht in de “Amerikaanse manier van leven” door middel van de Thema’s van mens/figuur, stadsleven, landschap, genre en stilleven, en niet in het minst ook kunst en het gevoel van het leven In Europa.

Veel kunstenaars van realisme gaan niet alleen over een natuurlijke representatie, maar ook over de fenomenen van hun tijd, zoals de sociale omwentelingen, het leven in de stad, subculturen, ook drugs of geweld. Ze reflecteren ook historische gebeurtenissen zoals de burgerrechtenbeweging, de Vietnam oorlog, of de Golfoorlog. De kunst toont de echte levensomstandigheden van de Amerikanen, vertegenwoordigt maatschappelijk kritieke posities en richt zich op het menselijk bestaan in de VS.

Dit maakt de tentoonstelling meer dan alleen een kunst-historisch overzicht: de werken die afkomstig zijn uit grote Amerikaanse musea, particuliere en zakelijke collecties nemen ons mee op een reis door de cultuur en geschiedenis van de VS van 1945 tot vandaag. Het Drents Museum in assen verlicht de traditie van het Amerikaanse realisme uit de Tweede Wereldoorlog tot halverwege de jaren zestig. De Kunsthalle Emden gaat verder en volgt het realisme van de pop art en het fotorealistische van het heden.

U kunt u tot uiterlijk 3 januari 2018 opgeven via mail of telefonisch onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres bij de bibliotheek Smilde.

Bibliotheek Smilde, Julianastraat 65, 9422 HB  Smilde

tel.: 0592 412288.

info@bibliotheeksmilde.nl

U krijgt van ons uiterlijk 4 januari 2018 bericht waar en hoe laat u kunt opstappen

De reis gaat alleen door bij voldoende belangstelling.

Aanbevolen artikelen