Midden-Drenthe gekozen tot culturele gemeente 2019-2020

Beste mensen,

Ik schrijf u met goed nieuws: de provincie heeft nu al gekozen voor Midden-Drenthe als Culturele gemeente van Drenthe 2019 – 2020. Dat nieuws is gisteren bekend gemaakt (zie bijlage). We zijn daar natuurlijk heel blij mee, op het gemeentehuis.

Het betekent dat we in volle vaart verder kunnen met de ontwikkeling van de plannen over het thema Vrijheid. Het betekent ook dat we nu al weten dat er geld vrij komt voor activiteiten: de provincie stelt € 90.000 beschikbaar, de gemeente doet daar nog eens (maximaal) € 150.000 bij.

Was u bij de eerste avond, op 27 november in Afslag 30 in Beilen? Dan weet u dat er heel veel ideeën zijn opgekomen die avond. Fijn dat u er was en daaraan bijdroeg! We hebben het beloofd: alle ideeën worden verzameld en aan u toegestuurd. Dit digitale ideeënboekje komt nog vóór de Kerst naar u toe. Zodat u kunt grasduinen in de tientallen suggesties en kunt kijken waar u bij aan kunt haken als u wil.

Kon u er de eerste avond niet bij zijn? Jammer dat we u moesten missen! Geen nood, u heeft nog volop de kans aan te haken. Ook u krijgt het ideeënboekje in uw mailbox. We hopen dat het u inspireert om ook plannen in te dienen, of om een bestaand idee mooier te maken. In het boekje staat ook hoe het nu verder gaat.

Ik hoop dat u allen alvast de datum voor de tweede bijeenkomst in uw agenda wilt noteren: dinsdagavond 16 januari 2018. De uitnodiging (met tijdstip en locatie) volgt nog, maar zo kunt u de avond hopelijk al vrij houden.
Ik zie uit naar de volgende bijeenkomst!

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Bent,
Wethouder Cultuur

Aanbevolen artikelen