Cursus WRAP in het buurtinfohuis

De WRAP (Wellness Recovery Action Plan ontwikkeld door Mary Ellen Copeland) is een zelfhulpinstrument dat je kan helpen je goed te voelen en de regie over je leven op te pakken.

De basis van WRAP is een gereedschapskoffer voor een goed
gevoel. De onderdelen van de WRAP zijn: dagelijks onderhoud, triggers, vroege waarschuwingstekens, signalen van ontsporing, crisisplan en post-crisisplan.

WRAP is gebaseerd op 5 sleutelbegrippen: Hoop, Steun, Eigen verantwoording, Persoonlijke Ontwikkeling, Opkomen voor jezelf.
In een groep van maximaal 8 deelnemers ga je onderzoeken wat jou helpt om je goed te voelen. Dat kan over elk aspect van je dagelijks leven gaan. Je maakt een begin met het bekijken welk gereedschap voor jou werkt.

In acht bijeenkomsten ga je bedenken wat je kunt inzetten om dat te bereiken en te voorkomen dat je uit balans raakt. Hierbij kun je ook van elkaar leren. De acht bijeenkomsten duren 2,5 uur. De deelnemers maken samen met twee ervaringsdeskundigen – die zijn opgeleid tot WRAP-facilitator – een begin met je eigen WRAP, die daarna verder wordt uitgewerkt in actieplannen.
Iedere deelnemer krijgt een eigen werkmap.

Samengevat: Het doel van de WRAP is onderzoeken wanneer en wat je nodig hebt om je goed of weer beter te voelen.
Start: 12 maart 2019 om 13.30 tot 16.00 uur.
Duur: 8 dinsdagen om de week.
Waar: Buurtinfohuis, J. de Walstraat 3, Bovensmilde.
Meer weten? Bel dan gerust met Anita Elke Kuiper, ervaringsdeskundige GGZ
Drenthe/ Hoecsteen, telefoon 06 52 41 22 76

Aanbevolen artikelen