Diabetes Classic 2020 – inschrijvingen open!

Inschrijving 8e Diabetes Classic van start
Kom met de Stichting Diabetes Type 1 en topsport en haar werkgroep Diabetes Classic in beweging!

De werkgroep Diabetes Classic die in opdracht van de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport jaarlijks in mei haar toerfiets- en MTBtochten organiseert, heeft eerder dan andere jaren de inschrijving geopend.
Met een team van door de wol geverfde vrijwilligers aangevuld met nieuwe vrijwilligers werden de toertochten nog voortvarender opgepakt dan voorgaande jaren. Het resultaat is dat de mensen van de familie- en weg toertochten, dit jaar over 30, 75 en 125 kilometer, hun huiswerk al afhebben en een beschrijving klaar hebben op de website.

De jongens van de MTB, die dit jaar de 40, 75 en 125 kilometer uitzetten, zwerven op dit moment nog op de modderige wegen rond Smilde om de puntjes op de i te zetten, maar ook zij liggen op schema. Om een tipje van de sluier op te liggen, mag verklapt worden dat rond Grolloo en Borger de nodige kuitenbijters opgenomen zijn. Al met al lonkt op de zondag 17 mei weer een hele uitdaging. Hopelijk springt Drenthe massaal op de fiets en neemt deel aan de Classic om zo een bijdrage te leveren aan een oplossing voor Diabetes Type 1 (jeugddiabetes).

De doelen van de Classic zijn onveranderd. Die doelen zijn ten eerste het geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor Diabetes Type 1, voor de kinderkampen van Sugarkids en voor de ondersteuning van jonge sporters met Diabetes Type 1, terwijl daarnaast de Stichting met haar werk informatie wil verstrekken over een goede levensstijl met gezond eten en voldoende beweging. Kijk voor meer informatie op www.diabetesclassic .nl en schrijf u in.

Aanbevolen artikelen