Diabetes Classic wil record deelnemers voor het goede doel

De werkgroep die jaarlijks de Diabetes Classic organiseert, heeft de afgelopen jaren geleidelijk het aantal deelnemers zien groeien.
De 1e Classic startte met een bijna vijfhonderd deelnemers. Geleidelijk groeide het aantal, tot er zich voor de 6e editie iets meer dan achthonderd deelnemers meldden. Voor de 7e editie op 19 mei van dit jaar hoopt de organisatie op een record. En alhoewel de Classic deelnemers van heinde en vertrekt, het is vooral een evenement waarbij Drenthe en Smilde hun beste beentje voorzetten en laten zien dat men het hart op de goede plaats heeft als het aankomt op het ondersteunen van de doelen van de Classic.
Dat doel is in de eerste plaats de wetenschap door financiële ondersteuning in staat te stellen onderzoek te doen naar de oorzaak van kinderdiabetes (diabetes Type 1) en te zoeken naar een oplossing hiervoor. Diabetes is inmiddels een volksziekte waardoor steeds meer kinderen en ouderen getroffen worden. De Stichting Diabetes Type 1 en Topsport doet daarom z’n uiterste best mensen te informeren over een gezonde levensstijl met aandacht voor gezond eten en voldoende bewegen.

Op 11 april zal de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport in samenwerking met de DVN-afdeling Drenthe tijdens een informatieavond aandacht gegeven aan de ontwikkeling wat betreft diabetes en de kans op genezing.

Voor meer informatie zie www.diabetesclassic.nl

Dit moment wil de organisatie Smilde en Drenthe vooral oproepen om de handen inéén te slaan door u in te schrijven voor één van de Diabetes Classic fiets- toer of MTB-tochten op 19 mei aanstaande.

Kijk voor inschrijving op www.diabetesclassic.nl ; de site van NTFU of JDRF en kom in beweging.

Aanbevolen artikelen