Drie jonge helden ontvangen jeugdlintje

De start van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Midden-Drenthe stond in het teken van de uitreiking van het Jeugdlintje. Drie jonge helden ontvingen het Jeugdlintje uit handen van burgemeester Mieke Damsma. Lees hier meer!

Mark Zinger

Mark Zinger uit Westerbork kreeg een jeugdlintje omdat hij zich inzet voor verschillende goede doelen, waaronder het KWF fonds. Ook is hij actief bij de jeugdbrandweer en actief lid van de EHBO vereniging Westerbork. Burgemeester Mieke Damsma: ‘Mark heeft zich ontpopt tot volwaardig hulpverlener! En dat op 16-jarige leeftijd. Volkomen terecht dat hij een jeugdlintje heeft gekregen’.

Lysanne Kraeima

Lysanne Kraeima uit Beilen (12 jaar) heeft zich de afgelopen tijd keihard ingezet voor de aanleg van het Beleefpad Beilen-West. Van het ontwerpen van een stoel tot het geld binnenhalen. Burgemeester: ‘Geweldig dat Lysanne met haar inzet ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in haar buurt’.

Renee Woerink

De 17-jarige Renee Woerink uit Mantinge kreeg een jeugdlintje omdat zij als mantelzorger binnen haar familie enorm veel werk verzet. ‘Renee is een steun voor iedereen en een goed voorbeeld voor anderen. Ik heb daar veel respect voor’, aldus de burgemeester.
De gemeente Midden-Drenthe reikte dit jaar voor de tweede keer de jeugdlintjes uit.

 

 

 

Aanbevolen artikelen