Einde profloopbaan voor Bovensmildeger Martijn Verschoor

Einde profloopbaan Martijn Verschoor

Drie weken geleden heeft Martijn zijn management laten weten om liever niet meer in aanmerking te komen voor een nieuw contract voor 2018.

Vorige week dinsdag heeft Martijn zijn laatste profwedstrijd in Duitsland verreden. Onder winderige omstandigheden en bijna droog weer heeft hij de Sparkassen Munsterland Giro met goed gevolg uitgereden. Hij heeft genoten van de 200km-wedstrijd en vele praatjes vooraf en onderweg gemaakt. Op de plaatselijke rondjes in Munster zat hij telkens rond de 40e plaats en hij probeerde wat op te schuiven in de voorlaatste ronde. In de laatste ronde werd het tempo nog verder opgeschroefd en kon hij niet meer opschuiven naar voren; jammer maar waar! Hij eindigde tenslotte op de 68e plaats en zijn laatste wedstrijdshirt heeft hij overhandigd aan een fan uit Friesland; die ook diabetes heeft.

Voor vertrek naar huis heeft hij afscheid genomen van zijn maatjes en crew van de ploeg. Dit was in principe het laatste bericht over de profloopbaan van Martijn en wij danken iedereen die belangstelling toonde voor Martijn en hem op wat voor wijze dan ook heeft ondersteund.
(Foto: Harry Stukker)

Hij kan terugzien op een prachtige 8-jarige carrière bij Team Type,1 dat onder de sponsornamen reed van Sanofi Aventis en Novo Nordisk. Hij heeft als professional de eerste overwinning voor een renner met Diabetes behaald in 2011 en talloze top-10 plaatsen laten noteren. Hij reed over de gehele wereld en droeg uit, dat je met diabetes niet bij de pakken neer hoeft te zitten en dat je zelf de mogelijkheden moet grijpen. Door het sporten had Martijn zijn diabetes ook beter onder controle.

Martijn zal als aanstaande vader uit een ander vaatje moeten en gaan tappen. O, ja Martijn had zelfs nog tijd om onderweg te zwaaien naar Harry, zijn gangmaker, supporter en fotograaf.

Aanbevolen artikelen