Flessenactie levert € 1000,- op

Afgelopen zaterdag hebben PKN Bovensmilde en Jeugdwerk Bovensmilde € 1000,- opgehaald met de jaarlijkse flessenactie.

Om 9 uur trokken de vrijwilligers (waaronder 14 kinderen) met auto en aanhanger het dorp in, om de statiegeldflessen bij de mensen op te halen.

Op het terrein achter de Poiesz werden de flessen verzameld en de flessen van verschillende winkels uitgesorteerd. In de Poiesz, Aldi en Lidl werden de flessen één voor één door de flessenautomaat gehaald.

Opbrengst
De opbrengst was voor deze eerste samenwerking en ondanks de afwijkende verzamel datum; heel erg goed!
Normaal wordt de flessenactie de 1e of 2e zaterdag na oud en nieuw gehouden dus deze opbrengst was niet verwacht.

Goede doelen
Zoals in diverse media vermeldt; delen PKN Bovensmilde en Jeugdwerk Bovensmilde de opbrengst.
PKN Bovensmilde gaat hun deel van € 500,- volledig besteden aan de hulp van de vluchtelingen in Griekenland en de Balkan die op dit moment in koude en erbarmelijke omstandigheden worden opgevangen.
Jeugdwerk Bovensmilde gaat hun deel van € 500,- aan twee doelen besteden: € 250, gaat naar Apotheek Smilde voor het vervangen van de Medilocker bij MFA de Spil, welke 2 weken geleden werd vernield. Het andere deel wordt gebruikt voor de Kinderdisco on Tour Schuimparty.

Super VIP Kids
Alle 14 kinderen die hebben meegeholpen krijgen een VIP kaart voor de Kinderdisco’s en de Filmmiddagen.
Als klap op de vuurpijl worden er deze week 5 kinderen SUPER VIP. Zij krijgen toegang tot alle activiteiten van Jeugdwerk in 2017.

Flessenactie 2018
Volgend jaar dan zal de flessenactie weer door PKN en Jeugdwerk Bovensmilde worden gedaan. Dit keer gewoon weer op de 1e of 2e zaterdag van januari.

Bovensmilde bedankt!

Aanbevolen artikelen