Hondenpoep beleidsregels gemeente Midden Drenthe

Hondenpoep ruim je op!
De titel zegt eigenlijk al genoeg: hondenpoep ruim je op als het op plekken terecht komt waar het niet hoort! Nog beter is het om te voorkómen dat honden hun behoefte doen op plekken waar dat niet mag.
Veel hondenbezitters zijn zorgvuldig als het gaat om het uitlaten van hun hond. Ze gaan op zoek naar geschikte uitlaatplekken zodat niemand daar last van heeft. En als hun hond toch poept waar dat niet is toegestaan, ruimen ze dat netjes op. De normaalste zaak van de wereld.

Overtreders
Helaas komt het ook voor dat hondenbezitters het niet zo nauw nemen met de (fatsoens)regels. Ze nemen niet de verantwoordelijkheid om de poep op te ruimen als hun hond heeft gepoept in een gebied waar dat niet mag. Dit leidt vaak tot overlast voor wandelaars en spelende kinderen. Hondenpoep onder je schoen is zeer onaangenaam!

Verboden

Om die reden brengt de gemeente onder de aandacht dat het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden is om honden uit te laten:
– Op een gedeelte van de weg dat bestemd is of mede bestemd is voor verkeer en voetgangers.
– Op publieke plekken zoals kinderspeelplaatsen, zandbakken of ligweides.

Dringend verzoek

Hierbij doet de gemeente een dringend verzoek aan hondenbezitters hun hond uit te laten op toegestane uitlaatplekken en hondenpoep op te ruimen als het terecht komt op plekken waar dat niet is toegestaan.

Aanbevolen artikelen