It’s up 2 you; project speciaal voor de Jeugd!

It’s up 2 you!
Midden-Drenthe – Er is een nieuw project voor de jeugd in Midden-Drenthe gestart; It’s up2you.

Met dit project worden jongeren uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren. Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Wat is Up2you?
Jongeren worden uitgedaagd om met een idee te komen waarmee ze hun eigen dorp leuker en leefbaarder kunnen maken. Iedere jongere vanaf 12 jaar kan zijn of haar idee insturen via social media. Bijvoorbeeld door middel van een film, vlog, animatie of presentatie. Ze doen zo mee aan de wedstrijd en maken kans op een geldbedrag. De beste ideeën krijgen budget en/of ondersteuning om het plan uit te voeren. Het mag gaan om een activiteit, voorziening, project etc.

Vanuit de drie organisaties is een projectgroep samengesteld waar ook twee talentvolle jongeren (Adinda Knevel en Robbert Oosting), deel van uitmaken. Door de laagdrempelige opzet die aansluit bij de leefwereld van de jongeren hopen we veel leuke, bijzondere en creatieve filmpjes te ontvangen.

Het project wordt eind 2017 afgesloten met een feestelijke bijeenkomst.
Meer informatie over dit project is te vinden op de website: http://www.up2youchallenge.nl/

Aanbevolen artikelen