Tussen de bloeiende planten in de heemtuin op de Brinkbaru te Bovensmilde is een opvallende kei aangetroffen door de heemtuinier. De kei is jaren geleden gevonden in Norg door een boer en wellicht niet op eigen gelegenheid in onze contreien belandt.

De kei is oeroud, zoals veel zo niet alle Drentse stenen van enig formaat. Er is met de hand een tekst in gebeiteld door een telg uit een oud geslacht van steenhouwers.

Welke tekst er op staat? Kom hem zelf gerust even lezen. Laten we hier volstaan met de naam van de dichter Rainer Maria Rilke. De tekst is eenduidig bedoeld om aan te zetten tot overdenking, iets waar in onze haastige tijd velen weinig ruimte voor vinden. Weet dat de bank die bij de heemtuin geplaatst is iedereen, echt niemand uitgezonderd (behalve misschien vandalen), noodt tot plaats nemen voor een moment van contemplatie. Wie precies verantwoordelijk is voor plaatsing van deze mysterieuze steen is in nevelen gehuld. Mede door een bijdrage van de EnergieCooperatie Duurzaam Bovensmilde is het mogelijk gemaakt. Wilt u ook meer van dit soort duurzame (wat is toekomstbestendiger dan een keirots?) verrijking van uw leefomgeving? Wordt dan lid van EC-DBSeo.

Aanbevolen artikelen