Leerlingen van CKC de Wingerd liepen dat het een lieve lust was

De leerlingen van de Wingerd hebben op donderdag 26 april zich het vuur uit de sloffen
gelopen ten bate van de Diabetes Classic Martijn Verschoor. Na afloop konden ze genieten van gepimpt water van het JOGG, want daar hadden zij wel zin in natuurlijk.
In de weken daarvoor hebben zij sponsors gezocht om geld in te zamelen voor kinderen met Diabetes. Voor elk rondje dat zij liepen ontvangen zij geld voor dit goede doel.

Kinderen met diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, moeten proberen om een zo normaal mogelijk leven te leiden en dat valt lang niet altijd mee! Regelmatigheid is heel belangrijk en het voedsel moet daarop juist afgestemd worden.

Het verdiende geld wat de leerlingen deze weken ophalen komt geheel ten goede aan de kinderen van Diabetes Vereniging Nederland en aan aspirant topsporters met diabetes. Zo
ondersteunt de stichting financieel een turnstertje uit Assen en een tennisster uit Limburg.

Per 10 ingebrachte euro’s kan een leerling een deelnamebewijs winnen voor de
familietoertocht van de Diabetes Classic op 1 e Pinksterdag 20 mei. Kinderen tot 10 jaar mogen sowieso gratis meedoen en kinderen van 10 tot 16 jaar betalen 3,50 euro. Tijdens die toertocht is er een puzzel over handboogschieten, kan jong en oud echt zelf handboogschieten, wordt er geschminkt en staat het JOGG met een verfrissend drankje.

Voor meer informatie daarover kunt u terecht op www.diabetesclassic.nl

Aanbevolen artikelen