Met de Diabetes Classic ook aan de wandel!

Het enthousiasme van de vrijwilligers die op 17 mei a.s. de Diabetes Classic organiseren kent geen grenzen. Staat de Classic vooral als een schitterend evenement voor fietsers bekend, waar je als familie aan mee kunt doen, maar ook als toerfietser of MTB-er wordt uitgedaagd, dit jaar wordt daar wandelen aan toegevoegd. Piet Verschoor,

voorzitter van de organiserende werkgroep, zegt: “Hoewel er nog rek zit in het aantal fietsende deelnemers, willen we ook tegemoetkomen aan mensen die liever de wandelschoenen aantrekken dan op de fiets klimmen. Bij een gezonde levensstijl hoort tenslotte bewegen, en mensen in beweging krijgen, is één van de doelstellingen van de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport. Daarom hopen we dit jaar niet alleen mensen te stimuleren om met ons mee te fietsen, maar hopen we ook dat veel mensen de stoute schoenen aantrekken en meelopen.”

Wandelen is populairder dan ooit. Daarom gaan we nu bij wijze van experiment twee wandelingen uitzetten van respectievelijk 5 en 10 kilometer. Slaagt de proef, dan kunnen we ook op dit onderdeel kijken of we qua afstand ook een grotere uitdaging gaan bedenken.

De fietstochten en de wandeltocht vertrekken en eindigen als gebruikelijk vanaf de Smeltehal in Smilde.

Inschrijven kan via diabetesclassic.nl.

 

Aanbevolen artikelen