Midden-Drenthe laat het zien

Midden-Drenthe laat het zien!
Bekendmaking logo en programma Culturele Gemeente van Drenthe

Op woensdagmiddag 13 februari jl. maakte wethouder Dennis Bouwman het programma van Midden-Drenthe, culturele gemeente van Drenthe bekend. Aansluitend aan de bekendmaking van het programma via de nieuwe website onthulde de wethouder, samen met burgemeester Mieke Damsma het kleurrijke logo.

“We zijn ontzettend trots op het totale programma. Een programma met als rode draad het thema ‘Vrijheid’. Het mooie is dat onze inwoners de architect zijn van het culturele jaar. Zij maken het programma en dat is best uniek. Het belooft een mooi jaar te worden met uiteenlopende projecten voor jong en oud, kortom voor iedereen”, aldus cultuurwethouder Dennis Bouwman tijdens de feestelijke bekendmaking in de hal van het gemeentehuis. Hij riep iedereen op om vooral de nieuwe website www.cultureelmiddendrenthe.nl te gaan bezoeken voor het complete programma.

Logo
Die middag werd ook het logo onthuld. Burgemeester Mieke Damsma “Wij verbeelden het thema in een beweeglijk logo met een eigenzinnig en vrolijk karakter. De verschillende kleuren passen mooi bij het thema ‘Vrijheid’ dat je op heel verschillende manieren kan uitdragen. Ik weet zeker dat het een herkenbaar beeld wordt bij zowel jongeren als volwassenen. Midden-Drenthe laat het zien!”

Bijzondere figuren op scholen
Vooruitlopend op de onthulling van het logo kregen de kindcentra en scholen voor voortgezet onderwijs die ochtend onverwacht bezoek van figuren in zogenaamde ‘morphsuits’. Deze figuren maakten het logo écht levend en werden ingezet om ook de jeugd warm te maken voor het culturele jaar.

Culturele gemeente
Midden-Drenthe wordt culturele gemeente van Drenthe. Het culturele seizoen start in het voorjaar van 2019 en eindigt officieel in oktober 2020.

Aanbevolen artikelen