Schilderen in en om de Kerk

Teken en schilderstudio Galyna Aguf uit Assen organiseert in samenwerking met het CultuurPodium Bovensmilde voor cursisten en andere belangstellenden in de maand juni diverse workshops in de open lucht, een zgn plein air.

Dit seizoen in en om de Waterstaatskerk van Bovensmilde op 5, 12 en 19 juni aanstaande. Bijzonder is dat deelnemers worden gevraagd hun schilderij beschikbaar te stellen ten behoeve van een veiling. Opbrengst van de veiling komt ten goede aan het verduurzamingsproject van het CultuurPodium Bovensmilde. Met het oudste monument van Bovensmilde uit 1868 als uitgangspunt is er veel te leren en te zien voor elke kunstenaar. De dubbele deur in mooie witte omlijsting, het portaal met het houten torentje en opengewerkte klokkenstoel. De glas-in-loodramen met hun speciale kleur en lichteffecten geven. In het interieur bevinden zich houten banken, een karakteristieke preekstoel en een pijporgel. Kortom, zowel binnen als buiten genoeg onderwerpen die erom vragen te worden vastgelegd op doek of papier.

Beeldend kunstenaar en architect Galyna Aguf is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Architectuur te Kiev, Oekraïne. Ze besteedt veel aandacht aan de basistechnieken van de schilderkunst. Bij het werken op locatie ziet men de te tekenen of te schilderen onderwerpen in werkelijkheid. Iets vastleggen vanuit de werkelijkheid is een van de belangrijkste manieren om te leren hoe een goed teken- of schilderstuk ontstaat. Voor meer info zie Facebook of website van het CultuurPodium Bovensmilde. Iedereen met enige schilder- of tekenervaring kan meedoen voor 1 of meerdere dagen. Deelnemers wordt gevraagd hun eigen materialen mee te nemen. Voor koffie en thee evenals de lunch wordt gezorgd.

Kosten deelname: 1 dag € 50, 2 dagen € 90 en 3 dagen € 120 euro. Op 5, 12 en 19 juni beginnen we bij voldoende aanmeldingen om 10 uur en de plein air eindigt om 16.00 uur.

Meer info en opgave via galyna.aguf@gmail.com of  06 576 55 269.

Over beeldend kunstenaar en architect Galyna Aguf

Galyna is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Architectuur te Kiev. 23 jaar werkervaring als docent in Oekraïne  en 8 jaar in Nederland. Galyna heeft haar tekenstudio in 2011 opgericht in Assen om geïnteresseerde volwassenen teken- en schilderles te geven. De laatste jaren geeft zij les ook in Emmen, Groningen en Volksuniversiteit Zuidlaren. Galyna over haar motivatie en methode voor haar lessen: ,,Vanwege mijn scholing aan de Academie in Kiev geef ik graag les volgens de Klassieke Academische methode. Dat betekent dat ik iets meer dan gebruikelijk is in Nederland, heel veel aandacht geef aan de basistechnieken van de kunst. In mijn lessen reik ik mijn cursist de vaste wetten en regels van het tekenen en schilderen aan, zodat iedereen houvast heeft om het tekenen en schilderen te ontwikkelen.  Met deze kneepjes van het vak kan iedereen een bepaald niveau bereiken.”  Het werk van Galyna zelf is zeer divers van onderwerp en techniek. Regelmatig maakt ze een schilderij in opdracht. Vaak is dat een portret van een persoon, een dier of een dubbelportret. Ze schildert graag architectuur. Dat kan een openbaar gebouw zijn, zowel monumentaal als modern, maar ook een eigen huis, bedrijf of boerderij.  Daarnaast legt ze ook stillevens of landschappen vast. Ze werkt veelal met aquarelverf en gebruikt daarbij zeer verschillende technieken.

Aanbevolen artikelen