Stickeractie Oranje Container

Meer duidelijkheid over scheiden PMD-afval Stickeractie voor oranje container in Midden-Drenthe.

De gemeente Midden-Drenthe is gestart met het aanbrengen van stickers op de oranje afvalcontainers. Wethouder Gert Jan Bent plakte maandag 4 september de eerste stickers op het deksel van de containers aan de Lijsterstraat in Beilen. De sticker moet meer duidelijkheid geven welk afval wel en niet in de oranje container moet.
 
Wethouder Gert Jan Bent: ‘Het is best lastig om het afval voor de oranje container goed te scheiden. We zijn al goed op weg maar het moet nóg beter. Er zit helaas nog te vaak vervuiling in de oranje containers. Met vervuiling bedoel ik afval dat er niet in thuishoort.

Voorbeelden:
Om een paar voorbeelden te noemen: we komen regelmatig hard plastic zoals tuinstoelen, emmers tegen maar ook plastic touw, textiel, glas en papier. We willen de mensen graag helpen met het scheiden van het afval. De sticker op de oranje container moet meer duidelijkheid geven’.

Stickeractie
Alle huishoudens met een oranje container voor Plastic, Metaal en Drankenkartons (PMD) ontvangen tussen 2 en 17 september 2017 een brief waarin staat hoe de stickeractie werkt.
De verwachting is dat eind september alle oranje containers in de gemeente zijn voorzien van een sticker. Meer informatie over de stickeractie en het scheiden van afval is te vinden op www.middendrenthe.nl

Vervuiling oranje container
Het vervuilingspercentage in de oranje containers is ongeveer 15%. Dit betekent dat er nog 15% afval in de oranje container zit dat er niet in thuis hoort. Het vervuilde afval dat de gemeente aanbiedt bij de afvalverwerker kan niet worden verwerkt, wordt afgekeurd en verbrand. Wethouder Gert Jan Bent: “Dat is jammer, want er kunnen dan geen nieuwe producten van gemaakt worden. Slecht voor het milieu en voor de portemonnee! Beter afval scheiden betekent ook een lagere afvalstoffenheffing. We kunnen daar samen voor zorgen”.

Aanbevolen artikelen