Wat ben ik trots op ons Smilde! We wonen al ruim 30 jaar met veel plezier in (Boven)Smilde en naar blijkt niet voor niets!

Precies een week voor de Diabetes Classic maakte ik met de racefiets een crash op het fietspad van Zuidwolde naar Balkbrug. Na een flauwe bocht kwamen mij twee fietsers tegemoet, hield ik keurig rechts, zag een hardloper aankomen en in een flits een “bremstruik”over de weg hangen. Te laat, want ik knal er vol in. De bremstruik hing, naar later bleek, meer dan een meter over het fietspad te hangen en die geeft niet mee…

Resultaat:
10 ribben op twee plaatsen gebroken, 3 dwarsuitsteeksels en 1 doornuitsteeksel van de wervels gebroken en een klaplong. Dat was/is niet prettig kan ik u verzekeren.
Afijn, Sinds maandag 22 mei ben ik weer thuis en met medicatie is het best te doen. Over een week of acht moet ik wel redelijk goed hersteld zijn!

Genoeg over mezelf, want daarom schrijf ik dit stukje niet.
Trots, ja trots op alle mensen die zich ingezet hebben om de jubileumeditie te laten slagen. Waar Smilde groot in kan zijn. Door mijn uitvallen was er toch opeens een probleem! Het draaiboek van de weg en alles daarom heen was keurig in orde. Alleen, het draaiboek van de ATB zat in de pc van mij; oeps! Ik zette namelijk voor het eerst de route zelf uit, nadat Jan Kwint het voorheen deed. De routes, vrijwilligers etc. was allemaal wel geregeld, maar hoe zat het nu precies!

Rijwielhandelaar Jan Kwint, Jans en Henk Hoogeveen boden spontaan hun hulp aan en hebben de ATB met een paar andere vrijwilligers opgepakt; fantastisch toch!
Het resultaat was, dat na een hoop stress in die laatste week, er weer een dijk van een Diabetes Classic heeft plaatsgevonden.

Met iets meer dan 600 deelnemers was er een record aantal deelnemers, met dit jaar ook nog eens meer kinderen. JOGG zorgde voor een post waar de kinderen geschminkt konden worden om daarna In Duinen Zathe heerlijk te kunnen spelen.

Nogmaals dank aan iedereen, bestuursleden, werkgroepleden, vele vrijwilligers, sponsoren en winkeliers, die deze tocht een warm hart hebben toegedragen.

Met een warme groet,
Piet Verschoor

Aanbevolen artikelen