Verduurzaming Monument in Bovensmilde

Monumenten verrijken een gemeenschap. Maar ze scheppen voor de gemeenschap naast rechten – bijv. gebruik er van en ‘oogstrelen’ – ook plichten zoals onderhoud en zorg dragen voor exploitatie. Het CultuurPodium Bovensmilde is onlangs een project gestart om het monument te verduurzamen. Dat is nodig omdat met name de stookkosten te hoog blijken voor een gezonde exploitatie.

Het meest kostbare onderdeel van het project betreft plaatsing van achterzetramen (binnen in de kerkzaal). Ook andere kleinere maatregelen zijn voorgesteld om op gas en elektriciteit te besparen. Niet alleen willen we een fikse besparing realiseren maar ook een flinke verbetering van het comfort voor gebruikers van de kerk. EnergieCooperatie Duurzaam Bovensmilde en omgeving adviseert draagt waar mogelijk ook materieel bij.

Er zijn al verschillende subsidie-aanvragen gedaan. Wilt u meer informatie of bijdragen? Stuur dan een mailtje naar cultuurpodiumbs@gmail.com. We sturen u graag het projectplan toe via de mail of beantwoorden eventuele vragen.

Aanbevolen artikelen