Verduurzaming monumentale Waterstaatskerk

Het CultuurPodium Bovensmilde is in samenwerking met de EnergieCooperatie Duurzame Smildes en het Drents Landschap ruim een jaar geleden gestart met een verduurzamingsproject voor de monumentale waterstaatskerk. De werkgroep verduurzaming heeft voldoende geldelijke middelen verworven om te starten met fase 1. We danken de Gemeente Midden Drenthe, het Rabofonds en het Prins Bernard Cultuurfonds voor hun ruimhartige bijdragen.  Wat gaan we doen?

Nog dit jaar worden de achterzetbeglazing geplaatst in nauwe samenwerking met het Drents Landschap. Dit zal tocht en koudeval flink terugdringen. Voor nog meer comfort voor bezoekers en kerkgangers zijn we ook gestart met fase 2: installatie van radiatorventilatoren. Er is een deskundige benaderd voor nadere verkenning van de mogelijkheden door de EnergieCooperatie Duurzame Smildes.

De verkoop van schilderijen van of geïnspireerd op de Waterstaatskerk is bedoeld om middelen voor fase 2 te verwerven om nog meer te besparen en het comfort voor bezoekers en kerkgangers verder te verhogen! De muren hangen vol met de ware kunststukken. We zijn zeker bereid om nog veel meer schilderijen van het oudste monument van Bovensmilde te (laten) maken. We zijn pas tevreden als er in elk huis een schilderijen van het monument hangt. De stand is op dit moment dat er drie schilderijen verkocht zijn. Iedereen is hierbij uitgenodigd een kijkje nemen tijdens de activiteiten in de kerk en bepaal welk schilderij u het meest aanspreekt. Zoals tijdens het eerst volgende concert op 8 maart (mee info hierover volgt en vindt u ook op onze website en Facebookpagina).

Wilt u bijdragen aan verduurzaming van de monumentale kerk en een schilderij verwerven? Stuur dan zsm een mailtje naar cultuurpodiumbs@gmail.com.

Aanbevolen artikelen